Naša Vege slanina je ukusna i zdrava alternativa tradicionalnoj slanini od mesa. Napravljena od biljnih sastojaka, ima isti dimljeni, slani ukus i hrskavu teksturu kao slanina, bez ikakvih štetnih aditiva ili holesterola. Savršeno za vegane, vegetarijance ili sve one koji žele da smanje unos mesa bez žrtvovanja dobrog ukusa.
Sastav:
Pšenični protein, suncokret, nerafinisano palmino ulje, sušeno povrće, morska so, začini. Bez soje. Bez GMO. 100% biljni. Ne sadrže veštačke boje, aditive, emulgatore, konzervanse. Čuvati na temperaturi do +7C.
Alergeni:
Gluten
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda
Energija | 215kal/900KJ |
Proteini | 22g |
Ugljeni hidrati | 10g |
Masti | 9,2g |
Pakovanje:
Proizvod se isporučuje u pakovanju od 200 ili 250 grama.
Cena:
Cena 100 grama proizvoda je 143 dinara.
Cena 1000g grama ili 1kg proizvoda je 1430 dinara.
Ukoliko želite da naručite 1kg proizvoda, onda izaberite pakovanje 200g ili 250g, i onda u polje za količinu iza cene, unesite broj komada 4 ili 5 klikom na znak + (plus) i kliknite dugme Dodaj u korpu.
Karakteristike:
– Napravljena od sastojaka na bazi biljaka
– Bez holesterola ili štetnih aditiva
– Dimljena, slanog ukusa i hrskave teksture
– Jednostavna za kuvanje i svestrana primena
Prednosti:
– Uživajte u ukusu i teksturi slanine bez ikakvih negativnih efekata na zdravlje
– Savršeno za vegane, vegetarijance ili sve one koji žele da smanje unos mesa
– Koristite u raznim jelima, od doručka preko sendviča do salata
– Napravljena od visokokvalitetnih, prirodnih sastojaka za ukusan obrok bez krivice.
Pitanja i odgovori o veganskoj slanini:
Pitanje: Da li je veganska slanina zdravija?
Odgovor: Sa etičkog stanovišta, slanina na biljnoj bazi se ne pravi od svinja i ima mnogo manji ugljenični otisak u poređenju sa verzijom koja se uzgaja u fabrici. Ali, da li je vegetarijanska slanina bolja za vaše zdravlje?
Tradicionalna slanina se pravi od svinjskog mesa i seče iz stomaka svinje, au manjoj meri od ćurećeg mesa. Da bi se napravila slanina, meso se suši upotrebom soli i nitrata, vrste jedinjenja koje se koristi u mesu kao konzervans. U većini slučajeva, nakon toga se puši.
Studije su povezale prerađeno meso kao što je slanina sa brojnim zdravstvenim stanjima, uključujući rak dojke, pluća, jetre i debelog creva. Brojne studije sugerišu da je konzumiranje crvenog i prerađenog mesa povezano sa većim rizikom od srčanih bolesti i dijabetesa. Slanina je takođe bogata soli, a previše soli može dovesti do visokog krvnog pritiska.
Meso na biljnoj bazi ima manje zasićenih masti i kalorija u poređenju sa tradicionalnim mesom. Oni imaju tendenciju da imaju visok sadržaj natrijuma, ali su generalno zdraviji od mesa životinjskog porekla kada se jedu umereno, kao deo uravnotežene ishrane. Drugim rečima, nemojte sve svoje obroke zasnivati na veganskoj slanini, već uživajte u sendviču za doručak.
Pitanje: Koliko dugo veganska slanina traje u frižideru?
Odgovor: Veganska slanina traje nedelju dana u hladnom frižideru (<11°C), ako se čuva u zatvorenoj vrećici sa marinadom. Pogodno za zamrzavanje, do tri meseca.
Za najbolje rezultate: Pržite na srednjoj vatri u 1 kašika biljnog ulja 5 minuta, povremeno mešajući, dok ne postane hrskava. Držati u frižideru. Nakon otvaranja, čuvajte u frižideru i konzumirajte u roku od 24 sata.
Pitanje: Možete li da kuvate vegansku slaninu od smrznute?
Odgovor: Uputstvo za kuvanje: Proizvod je već kuvan i samo ga treba odmrznuti. Ipak, preporučujemo da proizvod zagrejete na planči, u rerni koja se brzo peče ili da malo propržite u tiganju kako biste postigli veću hrskavost.
Pitanje: Da li je veganska slanina bogata holesterolom?
Odgovor: Zaboravimo na loše stvari u vezi sa tradicionalnom slaninom na minut i okrenimo se ka veganskoj slanini i zašto je zdravija i bolja za vas od svog pandana zasnovanog na životinjama.
Veganska slanina ima 0 holesterola
Počnimo sa velikim: veganska slanina ima 0 holesterola. Nijedan, nula. Kao što svi znamo do sada, previše holesterola može biti jako loše za nas. Dok je našem telu potreban holesterol za izgradnju zdravih ćelija, visoki nivoi holesterola mogu povećati rizik od srčanih oboljenja, što povećava rizik od prerane smrti. Visok holesterol može dovesti do stvaranja masnih naslaga u vašim krvnim sudovima, i na kraju, ove naslage rastu, što otežava protok krvi kroz arterije.
Veganska slanina je bogata korisnim hranljivim materijama
Veganska slanina je bogata vlaknima, a može biti i bogata proteinima. Ako je vaša veganska slanina napravljena od soje ili glutena, onda će biti bogata proteinima. Kao što znamo, moramo da konzumiramo 9 esencijalnih aminokiselina (o tome govorimo kada govorimo o proteinima) koje naša tela ne stvaraju sama, a dobijanje lepe injekcije od njih za doručak je uvek sjajno način da započnete dan! Ako je, s druge strane, vaša veganska slanina napravljena od šargarepe, patlidžana ili nekog drugog izvora povrća, onda će u njoj biti dosta vlakana, što je neophodno za zdravlje creva i još mnogo toga!
Veganska slanina ima malo masti i soli
Još jedna prednost veganske slanine je da ima malo masti i soli. Same po sebi, mast i so nisu štetne za vas, ali u velikim količinama mogu izazvati zdravstvene probleme. Previše soli može izazvati visok krvni pritisak. I previše masti? Pa, svi znamo šta se dešava kada jedemo previše masti.
Veganska slanina je bolja za životnu sredinu
Na kraju, i možda najvažnije, ne možemo razgovarati o životinjskim proteinima bez diskusije o uticaju koji fabrička poljoprivreda i proizvodnja mesa imaju na životnu sredinu. Sa povišenim nivoima CO2 koji se oslobađaju u atmosferu iz proizvodnje, distribucije i uzgoja životinjskih proteina, prelazak na vegansku slaninu pomaže u smanjenju našeg ugljičnog otiska. Ovo zauzvrat pomaže životnoj sredini, kojoj je svakako potrebna onoliko pomoći koliko je trenutno možemo pružiti.
Pitanje: Zašto je važno da pređete na vegansku slaninu?
Odgovor: Dakle, sada kada znamo razlike između veganske slanine i tradicionalne slanine, većini bi se činilo očiglednim zašto bi trebalo da promenimo, ali hajde da to malo proširimo, hoćemo li? U današnje vreme kada imamo beskrajne opcije i alternative za meso na dohvat ruke, svakako dugujemo sebi da kupujemo ove ukusne alternative. Na kraju ćemo konzumirati manje masti, holesterola, nitrata i kancerogena. Prelazak na vegansku slaninu takođe stvara daleko manje zagađenje životne sredine. Ukratko, prelazak sa tradicionalne slanine na vegansku slaninu je zdraviji za vas i za planetu.
Pitanje: Ko je prvi izmislio slaninu?
Odgovor: Što se tiče stvarnog procesa dodavanja soli u svinjsko meso, što je najosnovniji kvalitet slanine, stari Kinezi su prvi izmislili slaninu, a postoje zapisi o ovoj vrsti rane slanine još 1500. godine p.n.e. Stari Rimljani su takođe imali vrstu slanine koja je dolazila sa svinjske plećke.
Pitanje: Mogu li vegani da prežive bez mesa?
Odgovor: Iako meso obezbeđuje određene hranljive materije koje biljke nemaju, jedenje mesa nije neophodno za vaše zdravlje ili opstanak. Uz odgovarajuće planiranje i dodatke, ishrana zasnovana na biljci može obezbediti hranljive materije koje su vašem telu potrebne
Pitanje: Zašto ljudi jedu vegansko meso?
Odgovor: Sprečavanje eksploatacije životinja nije jedini razlog da postanu vegani, ali za mnoge ostaje ključni faktor u odluci da postanu vegani i ostanu vegani. Emocionalna vezanost sa životinjama može biti deo tog razloga, dok mnogi veruju da sva živa stvorenja imaju pravo na život i slobodu.
Pitanje: Zašto postoji vegansko meso?
Odgovor: Nakon što postanu vegani, ljudi će možda i dalje žudeti za nekom od namirnica životinjskog porekla sa kojima su upoznati, jer našim pupoljcima ukusa može trebati vreme da se prilagode. Vegansko meso, biljno mleko i drugi veganski proizvodi mogu da pomognu da se premosti jaz i olakša uživanje u istim ukusima bez povrede životinja.
Recenzije
Još nema komentara.